Over Hajo

Over Hajo

Ik heb zowel de vechtsport- als de schaakwereld leren kennen. Dat is ongewoon, want het zijn twee grotendeels gescheiden werelden waarvan de bewoners elkaar niet vaak tegenkomen. Schaken en vechtsport verschillen in vele opzichten: beoefenaars, publiek, regels, gewoonten, organisatie, reputatie. Toch zijn er ook allerlei overeenkomsten – in feite is schaken een vechtsport.

Als tekstschrijver en speechschrijver probeer ik verschillende ideeën op een verrassende manier met elkaar te verbinden om zo de kracht van het betoog te vergroten. Ook de kracht van Make Your Move is gebaseerd op de onverwachte combinatie van sporten, culturen en mensen. Ik denk dat het zinvol is om de schaak- en de vechtsportwereld met elkaar in contact te brengen, omdat daardoor mensen elkaar ontmoeten die tot nu toe nauwelijks met elkaar te maken hebben. Zij kunnen over en weer iets van elkaar leren, zowel op sportief als op ander gebied. Dat is de kern van het betoog dat tot leven komt in dit project.

Verder heb ik De Huiswerkhulp geschreven, dat bestaat uit twee boeken: een voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en een voor hun ouders. In de boeken geven Eva Rensman en ik praktische huiswerktips aan leerlingen en adviezen over helpen met huiswerk aan ouders. Daarover geven we ook workshops en presentaties op scholen.