MYM in de wijk

MYM in de wijk

Met Make Your Move willen we verbindingen leggen aan de hand van een unieke combinatie van mentale en fysieke sport.

Ten eerste: een verbinding tussen lichaam en geest. Bij schaken ligt de nadruk op het hoofd, maar ook de fysieke conditie is van belang. Vechtsport doe je met je lichaam, maar ook met je hoofd. Samen vormen schaken en vechtsport de optimale balans tussen lichaam en geest. Op deze manier willen we bijdragen aan de persoonlijke groei van kinderen, jongeren en volwassenen.

Ten tweede: een verbinding tussen verschillende groepen wijkbewoners. Schakers en vechtsporters zijn meestal heel verschillende personen. We brengen mensen met elkaar in contact die elkaar anders niet leren kennen. Dit is het sociale doel dat we nastreven.

In onze programma’s leggen we de nadruk op zelfvertrouwen, respect voor jezelf en anderen, mentale en fysieke fitheid, incasseringsvermogen en veerkracht, concentratie en strategisch denken.

Make Your Move voert een beperkt aantal projecten zelf uit en is van andere projecten de inspirator. Wijkbewoners krijgen een kans om zich te ontwikkelen in een rol als docent of organisator. We stimuleren samenwerking tussen ouders, scholen, sportorganisaties en andere partijen in de wijk, zodat de programma’s uiteindelijk door de wijk zelf gedragen worden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.