Jonge schaakdocenten gezocht

Jonge schaakdocenten gezocht

Wij zijn op zoek naar jongeren (17-25 jaar) uit de wijk Kanaleneiland die tegen betaling schaakles op basisscholen in de wijk willen geven.

Kun je schaken en lijkt het je leuk om les te geven aan kinderen tussen 6 en 12 jaar? Ben je minimaal 1 dag in de week beschikbaar om naschools (tijden afhankelijk van de school) schaakles te geven? Meld je dan aan als belangstellende voor de opleiding tot schaakdocent!

Als je de opleiding met succes hebt afgerond kun je les geven aan beginners. Er is vraag naar schaakdocenten want er zijn nog veel kinderen die willen leren schaken.

De opleiding start in januari 2019. We zijn bezig om de opleiding te ontwikkelen. We denken aan 6 tot 8 bijeenkomsten op dinsdag (voorkeur) of vrijdag, waarvan een deel ‘training on the job’. Je gaat dus meteen oefenen met lesgeven, onder begeleiding.

Een bijeenkomst bestaat uit een aantal blokken, die we het liefst achter elkaar doen: 1 uur theorie/voorbereiding van een les, 1 uur schaakles met kinderen, en 0,5 uur nabespreken. Dit zou wat ons betreft kunnen op dinsdag van 13.30-16u, en eventueel deels op vrijdagmiddag. Bij de definitieve planning van de opleiding houden we zoveel mogelijk rekening met de mogelijkheden van degenen die mee willen doen.

Voor de opleiding betaal je € 50,-. Dat verdien je al terug als je je eerste 10 lessen hebt gegeven. Heb je dit bedrag niet (in 1 keer) ter beschikking, dan staan we ervoor open om met je te zoeken naar een passende oplossing.

Wij denken dat deze investering jou veel op kan leveren: Zowel schaken als lesgeven staan goed op je cv. Het laat zien dat je bepaalde talenten in huis hebt. En lesgeven is een waardevolle ervaring. Het zou zomaar kunnen dat het geven van schaakles je dichter bij de baan van je dromen brengt!

Heb je interesse, laat het ons weten met een mail naar Sarah Chtatou (sarahchtatou@hotmail.com). Geef daarin aan wat je schaakkennis is, je leeftijd, en je studie. Sarah neemt contact met je op om kennis te maken.