Schoolschaak en vechtsport 20 november 2019

Schoolschaak en vechtsport 20 november 2019

Op 20 november organiseert Make Your Move het eerste schoolschaakkampioenschap van Kanaleneiland met vechtsportclinic!

Kinderen uit groep 4 t/m 8 van alle basisscholen in Kanaleneiland die de regels van het schaakspel kennen kunnen meedoen. Aanmelden gaat via school. Er zijn individuele prijzen te winnen en een prijs voor het beste schoolteam.

We starten om 14.45u met een vechtsportclinic die gegeven wordt door Angelo Rosalia (taekwondo) en Jacqueline Janssen (kickboksen) van FDC. Kinderen die daar niet aan mee kunnen of willen doen mogen alvast oefenen met schaken.

Om 16u start het schaaktoernooi. In een schoolteam zitten minimaal 4 en maximaal 12 kinderen. Door een systeem van verrekening zijn kleine scholen niet in het nadeel ten opzichte van grote scholen. Er wordt gespeeld in groepjes van 4 kinderen. Dus ieder kind speelt 3 schaakpartijen.

We hebben ook nog een muzikale gast: Nigel Rosalia. Hij zal een rap laten horen die hij voor deze gelegenheid heeft geschreven! Hoe cool is dat!

Wijkwethouder Linda Voortman verzorgt de prijsuitreiking om 17.30u.

Graag tot ziens, op 20 november in het Krachtstation, Amerikalaan 199!

p.s. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Sport Utrecht en het programma U Make & Move dat gericht is op het combineren van sport en cultuur.


Comments are closed.