Vechtsport goed voor jongeren

Vechtsport goed voor jongeren

Vechtsport helpt jongeren, in het bijzonder in ‘krachtwijken’ (toepasselijke naam!), om positieve keuzes te maken in hun leven. Dat zegt het Kenniscentrum Sport in een kortgeleden verschenen publicatie. Het Kenniscentrum heeft een landelijk netwerk gevormd rond jongeren die vechtsporten beoefenen. Dit Kennisnetwerk Vechtende Jongeren bestaat uit vechtsportscholen, universiteiten en hogescholen, ministeries, de Nationale Vechtsport Autoriteit, het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij en het Platform Risicosport Vlaanderen.

Vechtsport kan de veerkracht en weerbaarheid van jongeren vergroten, maar het is daarbij wel van groot belang dat hun trainers de juiste opleiding krijgen, zodat ze in staat zijn om ook risicojongeren optimaal te begeleiden. Hun rol is doorslaggevend, aldus het Kenniscentrum Sport. Op dat gebied is de afgelopen paar jaar veel vooruitgang geboekt, maar het kan altijd beter en dat wordt het ook – daaraan werkt het netwerk de komende tijd.

De publicatie van het Kenniscentrum Sport en meer informatie over dit onderwerp vind je hier.


Comments are closed.