Schaken & kickboksen in Huizen

Schaken & kickboksen in Huizen

Schaken en kickboksen zijn voor velen als dag en nacht. Denksport versus vechtsport, geest versus lichaam, intellectueel versus rauw. Make Your Move brengt beide werelden bij elkaar.

De gemeente Huizen was aanwezig op ons evenement in Kanaleneiland en zag wel iets in de combinatie van schaken en vechtsport. Inmiddels zijn we bezig met het ontwikkelen van een programma voor jeugd in de leeftijd van 9-12 jaar. Dat doen we in samenwerking met onze partners in Huizen: sportevent-organisator Outvit, kickboksschool Fight Club en de Gooise Schaakvereniging.

Er zijn allerlei overeenkomsten tussen schaken en kickboksen. Beide zijn vormen van een tweegevecht waarvoor je onder meer strategisch inzicht, doorzettingsvermogen en concentratie nodig hebt. Ze vullen elkaar ook aan: kickboksers kunnen iets van schakers leren en andersom. Bovendien hebben onze projecten een nuttig sociaal effect: we brengen mensen met elkaar in contact die elkaar anders niet zo snel tegenkomen.

Aan de precieze invulling werken we nog. Binnenkort meer nieuws!


Comments are closed.