Workshop Themadag Schaakbond

Workshop Themadag Schaakbond

Afgelopen zaterdag gaven we een workshop Schaken en vechtsport op de landelijke themadag van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Doel van de workshop was om schakers te laten ervaren dat schaken en vechtsport op elkaar lijken en dat een schaker er baat bij kan hebben om achter bord of beeldscherm vandaan te komen en de ring in of de tatami op te gaan.

Na een korte uitleg over het idee achter Make Your Move kregen de deelnemers een warming-up. Enkele deelnemers merkten al na de warming-up op dat ze meer aan fysieke sport ging doen omdat ze merkten dat hun hoofd er helderder van werd. Ook schakers kunnen een warming-up goed gebruiken!

Vervolgens kwamen enkele beginselen  van taekwondo en kickboksen aan bod. Tussendoor werden de lessen geregeld stilgelegd om de deelnemers de link met schaken te laten ontdekken. Zelfs in de eerste vechtsportles kon je bijvoorbeeld al zien hoe aanvallend of verdedigend iemands stijl als schaker is: namelijk net zo aanvallend of verdedigend als tijdens een oefenpotje taekwondo of kickboksen. En dat bleek nog maar één van de overeenkomsten tussen mentale en fysieke vechtsport.

Ook benieuwd naar deze ervaring? Neem vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.


Comments are closed.