Eerste MYM-event Kanaleneiland

Eerste MYM-event Kanaleneiland

Op 31 oktober vond ons eerste evenement plaats in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. We kozen deze wijk omdat Anne-Marie hier al enkele jaren schaakles geeft. Niet alleen aan leerlingen van verschillende basisscholen, maar ook aan een groep moeders. Binnenkort zal hier een jeugdschaakclub worden opgericht, bedoeld voor kinderen uit de wijk en te zijner tijd volledig gerund door wijkbewoners, zoals de moeders die hebben leren schaken. Op deze manier brengt schaken de bewoners van Kanaleneiland bij elkaar, zeker als de link met vechtsport gelegd wordt.

Kinderen die al hadden leren schaken, deden mee aan een schaaktoernooi. Wie nog niet kon schaken, leerde de eerste beginselen tijdens een schaakclinic. Alle kinderen deden bovendien mee aan een taekwondo-clinic. De middag was een succes: de opkomst was goed, de deelnemers waren enthousiast, wijkbewoners hielpen mee met de organisatie, er was belangstelling van de media en wijkwethouder Linda Voortman sloot het evenement af en reikte de prijzen uit.

Een greep uit de media-aandacht: DUIC besteedde aandacht aan Make Your Move, evenals Sportstad UtrechtSchaakmagazine plaatste een  stuk, er waren een aankondiging en een verslag op vechtsportinfo.nl en ook schaaksite.nl plaatste zowel voor als na het evenement een stuk. De Telegraaf was aanwezig, de Utrechtse Sportkrant schreef van tevoren en achteraf over de middag in Kanaleneiland en U in de Wijk van RTV Utrecht maakte een tv-reportage.

Een impressie:

  

En een foto in De Telegraaf:


Comments are closed.